Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Λίγα λεπτά πριν οδηγηθεί στην αγχόνη

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι τραβηγμένη λίγα λεπτά πριν το τέλος των δύο νεαρών που θανατώθηκαν σε δημόσιο απαγχονισμό. 


Ο 20χρονος, ανασαίνει γοργά, σταματά για λίγο μπροστά στη θέα της κρεμάλας και ξεσπά σε κλάματα ακουμπώντας το κεφάλι του στον ώμο του ανθρώπου που πρόκειται πολύ σύντομα να τον θανατώσει.


Ο 20χρονος Αλιρέζα Μαφίχα και ο 23χρονος Μοχάμαντ Αλί Σορούρι βρήκαν τραγικό θάνατο την περασμένη Κυριακή στην κρεμάλα που είχε στηθεί σε πολυσύχναστο δρόμο της Τεχεράνης. Οι δύο νεαροί εκτελέστηκαν, ενώπιον μάλιστα τριακοσίων περίπου παρευρισκομένων, καθώς καταδικάστηκαν για επίθεση και ληστεία που πραγματοποίησαν τον περασμένο Δεκέμβριο.


Αυτό που συγκλονίζει είναι η ανθρώπινη στιγμή και το ξέσπασμα του μελλοθάνατου Μαφίχα, αλλά και η στάση του εκτελεστή του.
Η σκηνή που απαθανατίστηκε από φωτογράφο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον τόπο της εκτέλεσης, κάνει τον γύρο του κόσμου από την Κυριακή και συγκλονίζει με το ξέσπασμα και την ευαισθησία των δύο ανδρών.


Ο Αγιατολάχ Σαντέκ Λαριτζάνι σχολιάζοντας την εκτέλεση των δύο, δήλωσε πως αυτό που έκαναν «ήταν προσβολή στο Ισλάμ, στον Θεό και το κράτος, για αυτό εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού». Το Ιράν βρίσκεται στη λίστα με τις χώρες που σημειώνουν τον υψηλότερο αριθμό εκτελέσεων ετήσια, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

 

 http://www.madata.gr/

 Για την προσπάθεια μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.