Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχετικά με το τραγικό γεγονός του θανάτου 13χρονου αγοριού και του τραυματισμού 9χρονου κοριτσιού σε λούνα-παρκ που λειτουργούσε στα όρια του δήμου μας, σε επίσκεψη που είχαμε χτες το βράδυ στο νοσοκομείο Παίδων, εκφράσαμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τη διάθεση να σταθούμε δίπλα της στις δύσκολες στιγμές που περνάει.

Από όσο γνωρίζουμε διενεργείται προανάκριση στα πλαίσια της οποίας θα ερευνηθούν οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος και θα αποδοθούν σχετικές ευθύνες.
Εμείς ως Δήμος, αυτό που είμαστε σε θέση να σας γνωρίσουμε, είναι ότι:


1. Η εταιρεία «HAPPY FUN ΕΠΕ» είχε ζητήσει με την από 10-10-2013 αίτησή της, την παραχώρηση χώρου στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κύπρου.

2. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 299/30-10-2013 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση - εκμίσθωση του χώρου που αιτήθηκε από την εταιρεία.

3. Στις 15-11-2013 υπογράφηκε συμφωνητικό εκμίσθωσης του χώρου μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας.

4. Η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα – παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από το Δήμο.


28-4-2014
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗΣ

3 σχόλια:

  1. Δηλαδή ο δήμος ενέκρινε την εκμίσθωση και δεν πήρε ποτέ τα δικαιολογητικά για την άδεια αλλά δεν αντέδρασε στο ότι το λούνα παρκ λετουργούσε. Αυτό θεωρείτε ότι δικαιολογέι κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρώτη αντίδραση της δημοτικής αρχής μετά το συμβάν ήταν να επισκεφθεί την ίδια μέρα (Κυριακή) τους γονείς και το μικρότερο παιδί που νοσηλευόταν και να παράσχει την όποια συνδρομή μπορούσε.
    Αυτό το δελτίο τύπου ήταν μια πρώτη ενημέρωση την επόμενη μέρα (Δευτέρα) που πράγματι αφήνει ερωτηματικά καθώς διεξάγεται έρευνα και εξετάζονται όλα τα δεδομένα. Την Τρίτη εκδόθηκε δεύτερο δελτίο τύπου που αποσαφηνίζει κάπως περισσότερο τα πράγματα.
    Την Τετάρτη θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου.
    Υποθέτω ότι όλα τα ερωτηματικά είναι εύλογα, αλλά ταυτόχρονα επιχειρείται ένα χυδαίο πολιτικό παιχνίδι πριν ακόμα ταφεί το νεκρό παιδί.
    Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει καμιά διάθεση αποποίησης των όποιων ευθυνών από πλευράς δημοτικής αρχής... Αυτές οι ευθύνες όμως θα πρέπει να εξεταστούν και είμαι βέβαιος ότι θα αναληφθούν...
    Ας μην ακούμε με ευκολία όσα διαδίδονται και κυρίως μην ακούμε όσους αλήτικα και χυδαία προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απέξω επειδή ήταν, ως συνήθως, απόντες από μια ψηφοφορία καθώς σε ανάλογη συνεδρίαση που ήταν παρόντες (για το ίδιο θέμα, με την ίδια εταιρεία και στον ίδιο τόπο) υπερψήφισαν την εκμίσθωση.
    Χωρίς να τα βάζουμε σε μια ζυγαριά, ας μην ξεχνάμε ότι από τη μια μεριά υπάρχει ένα νεκρό παιδί κι από την άλλοι κάποιοι άνθρωποι που ασκούν χρηστή και έντιμη διοίκηση και ταυτόχρονα συγκρούονται με μεγάλα και άνομα συμφέροντα. Θα θυμίσω ότι ο ίδιος δήμαρχος σφράγισε νυχτομάγαζα στην παραλία και παρόλα αυτά λειτουργούν ακόμα. Όμως ως προς αυτά κανείς δεν νοιάζεται τι θα γίνει αν σε περίπτωση πχ μιας πυρκαγιάς καεί κόσμος.
    Ας κάνουμε λοιπόν υπομονή κι ας "κοσκινίζουμε" λιγάκι ό,τι μεταδίδεται ως "ειδησεογραφία"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ είναι το δεύτερο δελτίο τύπου (29/4) :
    http://www.elliniko-argyroupoli.gr/article.php?id=3255

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.