Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Νέες δηλώσεις στήριξης της Δημοτικής Συνεργασίας και του Χρήστου Κορτζίδη

                    
                               Με γραπτές δηλώσεις τους  η δικηγόρος Στέλλα Κρεπούρη 
 ο πανεπιστημιακός Μιχάλης Λυμπεράτος,  η δασκάλα Αθανασία (Νάση)Πετριτσοπούλου και ο ελεύθερος επαγγελματίας Γιάννης Σάλτας  (Cooper)  εκφράζουν  τη στήριξή τους  στη  Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης και στο δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.  


Οι δηλώσες: 


                                               


ΣΤΕΛΛΑ ΚΡΕΠΟΥΡΗ
     



Συμμετέχοντας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές γνώρισα από κοντά τα πρόσωπα που πλαισίωσαν τη Διοίκηση του Δήμου από το 2010 έως σήμερα. Είδα τον κοπιώδη, ανιδιοτελή και καθημερινό αγώνα που κατέβαλαν. Κατάφεραν πολλά και μάλιστα σε ιδιαίτερα δυσμενείς για την τοπική αυτοδιοίκηση συνθήκες. 

Πέρα από τη χρηστή διοίκηση, η οποία φαίνεται καθαρά και στον οικονομικό απολογισμό του Δήμου, κατάφεραν να κινητοποιήσουν σημαντικό αριθμό κατοίκων στις εθελοντικές δράσεις που διοργανώνουν. Στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης που οργανώθηκαν από τη Διοίκηση του Δήμου μας, είχα την ευκαιρία και την τιμή να συμμετάσχω στο πρόγραμμα για την παροχή νομικής βοήθειας υπερχρεωμένων συμπολιτών μας (Ν. 3869/2010- Νόμος Κατσέλη) με τη συνδρομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Δυστυχώς, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες συνεχών επιθέσεων με στόχο να αμαυρωθεί η μεγάλη προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια. Άραγε σε τι διαφέρει ο κάτοικος του Ελληνικού με τον κάτοικο της Αργυρούπολης; Γιατί κάποιοι προσπαθούν ακόμη να κάνουν τέτοιους ανόητους διαχωρισμούς; Ποιος ο λόγος των επιθέσεων στο πρόσωπο του Δημάρχου; 

Οι πρακτικές αυτές με θλίβουν και με κάνουν να αναρωτιέμαι ‘άραγε πόσο χαμηλά ακόμα θα πέσουν;’ , ιδίως όταν προέρχονται από ανθρώπους που προτάσσουν ως πλεονέκτημα της υποψηφιότητάς τους τα τυπικά τους προσόντα και την ηλικία τους.

Γεννήθηκα το 1983. Είμαι Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είμαι έγγαμη και μητέρα ενός τέκνου, ηλικίας σήμερα δύο ετών. Ζω και εργάζομαι στο Ελληνικό. Γνωρίζω πολύ καλά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της ματαίωσης των προσδοκιών των ανθρώπων της γενιάς μου, απόρροια της πολιτικής των μνημονίων.

Θα είμαι και τώρα υποψήφια θέτοντας τις όποιες δυνάμεις μου στην υπηρεσία των συνδημοτών μου. 

Καλώ τους φίλους μου, του γείτονες μου, τους συνδημότες μου να στηρίξουν αποφασιστικά την παράταξη της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού – Αργυρούπολης, με επικεφαλής το Δήμαρχό μας, τον Χρήστο Κορτζίδη.
 

Η ιστορία τους και οι πράξεις τους αποτελούν εγγύηση για το μέλλον του Δήμου μας.

                                                     
                                                          Στέλλα Κρεπούρη
                                                           Δικηγόρος                  LLm 





ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ




Όταν ο Χρήστος Κορτζίδης και οι συνεργάτες του μου πρότειναν να μιλήσω στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος για να τιμηθεί ο Γρηγόρης Λαμπράκης έσπευσα ασμένως να ανταποκριθώ. 
Αυτό για δύο κυρίως λόγους: πρώτον γιατί η φήμη του δημάρχου ως ενός εμπνευσμένου ανθρώπου τις αυτοδιοίκησης με περγαμηνές μαχητικού αγωνιστή καθιστούσε τιμή για μένα την πρόσκληση από τον ίδιο και θεωρώ ότι αντιστοιχούσε και στο πνεύμα της κοινωνικής προσφοράς ανθρώπων όπως ο Λαμπράκης. 
Δεύτερον, γιατί είναι σημαντικό για κάθε δήμο να διαθέτει μια πολιτιστική ομάδα που αναδεικνύει και την ελληνική ιστορία, γεγονός που κατά προέκταση διανοίγει την προοπτική να μελετηθεί η ιστορία της κάθε γειτονιάς της Αττικής, όπως απαιτείται να γίνει, μια ιστορία που είναι και εξαιρετικά πλούσια, αλλά και προσδιοριστική για τη φυσιογνωμία της και το πολιτιστικό της μέλλον. Ελπίζω το έργο αυτό, με τον ίδιο ως δήμαρχο, να συνεχιστεί.


                                        Μιχάλης Λυμπεράτος

Εντεταλμένος Διδασκαλίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο 



             

ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΝΑΣΗ)ΠΕΤΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ             
 


Εργάζομαι στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ελληνικού τα τελευταία πέντε χρόνια και ζω εδώ. Για τη Δημοτική Συνεργασία τα λόγια είναι φτωχά.  Οι άνθρωποί της έχουν όραμα κοινωνικό και είναι ταγμένοι στην ιδέα της προσφοράς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τους γνώρισα στον καθημερινή προσπάθεια να κάνουμε κάτι καλύτερο για τον τόπο μας. Μέσα στο γενικότερο σκοτεινό πολιτικό πεδίο  αυτή η γνώση με κάνει πιο αισιόδοξη.  
Μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσω να προσφέρω κι εγώ εκεί που μπορώ  καλύτερα: στην παιδεία που στηρίζεται στην άνευ όρων αποδοχή κάθε παιδιού, την αναγνώριση και το σεβασμό των αναγκών και των χαρισμάτων του, καθώς και  στον πολιτισμό, γιατί πιστεύω ότι αυτός είναι το νήμα που συνδέει τους ανθρώπους με τρόπο ουσιαστικό και δημιουργικό.
Η ιδέα της ομαδικής δουλειάς για την επίτευξη κοινών στόχων   είναι για μένα  οδηγός επιβίωσης της ανθρώπινης κοινότητας, μιας και μπορεί και ξετυλίγει  τη δυναμική που ο καθένας και η καθεμιά μας κρύβουμε μέσα μας, μας κάνει να νιώθουμε πως ανήκουμε κάπου και δικαιώνει την ύπαρξή μας . Άλλωστε, το να είμαστε μαζί και να δουλεύουμε στη βάση μιας κοινής ιδέας, αποδεχόμενοι τη διαφορετικότητά μας είναι ο πληρέστερος τρόπος να ζήσουμε τη ζωή μας και ο μόνος για να την κάνουμε συνεχώς καλύτερη!
Αυτή τη στιγμή που ζωντανεύουν οι χειρότεροι εφιάλτες μας, που η γη μας ξεπουλιέται και η δημοκρατία μας διαλύεται, η αλληλεγγύη είναι μονόδρομος. Η συμμετοχή μας στα κοινά η μόνη διέξοδος.
Όσο για τον κ. Χρήστο Κορτζίδη,  είναι από μόνος του ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο λήμμα άνθρωπος. Είναι ηγέτης, γιατί μας εμπνέει με το ήθος και την ανιδιοτελή προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια. Τον χαρακτηρίζει  η ανάληψη της ευθύνης στον υπέρτατο βαθμό, εκεί που άλλοι απλώς πληρώνουν αδρά για την  δημόσια εικόνα τους  και τον θαυμάζω όσο ελάχιστους ανθρώπους. 
Χρειαζόμαστε όλοι όμως να γίνουμε σαν κι αυτόν, αν θέλουμε να ζήσουμε καλύτερες μέρες εμείς και  τα παιδιά που μας ακολουθούν . Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να ορίζουμε για δικά μας όσα δικαιωματικά μας ανήκουν, η ανάθεση σε έναν δεν αρκεί κι είναι πιστεύω χρέος ειδικά  της δικής μου γενιάς να σταθεί δίπλα του και να προσφέρει απλόχερα, όπως εκείνος.

Αθανασία (Νάση) Πετριτσοπούλου


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΛΤΑΣ (COOPER)   
                       
Με μοναδικό κίνητρο την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου στο χώρο του αθλητισμού και της εκπαίδευσης, χωρίς να εκπροσωπώ κανένα πολίτικο κόμμα, αποφάσισα να συμμετάσχω και να συμπορευτώ στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές με την παράταξη του δημάρχου ΧΡΗΣΤΟΥ  ΚΟΡΤΖΙΔΗ. Θέλοντας να βοηθήσω και εγώ με τις γνώσεις και την εμπειρία από την συναναστροφή μου στους χώρους άθλησης των παιδιών μας για την συνεχεία της ικανής Δημοτικής αρχής για μια σίγουρη και σταθερή πορεία του Δήμου μας .


ΓΙΑΝΝΗΣ Α ΣΑΛΤΑΣ (COOPER)
 
 Ελεύθερος επαγγελματίας                                                                                   

                                                                        
                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.