Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Σκάνδαλο ολκής αν προχωρήσει η διαδικασία πώλησης του πρ. αεροδρομίου




Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ (Σταδίου και Κολοκοτρώνη) πραγματοποίησαν τη Δευτέρα (24/02) το μεσημέρι, ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης οι όμοροι δήμοι Αλίμου & Γλυφάδας μαζί με την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, φορείς και κατοίκους της περιοχής (και όχι μόνο)  με αφορμή το γεγονός ότι την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, λήγει η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για το «ξεπούλημα» του Ελληνικού.



Ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης μίλησε στο ραδιόφωνο του ertopen, υπογραμμίζοντας ότι πλέον μιλάμε και για σκάνδαλο ολκής αν προχωρήσει η διαδικασία σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, αφού το τίμημα για όλη αυτό το ακίνητο-φιλέτο των χιλιάδων στρεμμάτων δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 500 εκατ. Ευρώ, από 4 και 5 δισ. Ευρώ που μιλούσαν πριν από δύο χρόνια.

«Το θέμα φυσικά για εμάς δεν είναι το τίμημα, αλλά αυτό που επιχειρείται να γίνει στο Ελληνικό: να χτίσουν παντού, να φτιάξουν ξενοδοχεία ακόμη και στον αιγιαλό, να δημιουργήσουν καζίνο, να πάρουν έναντι πινακίου φακής αυτή την τεράστια δημόσια έκταση και να την καταστρέψουν κερδοσκοπώντας», τόνισε ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης στο ertopen. 


«Για εμάς υπάρχει η ολοκληρωμένη πρόταση του ΕΜΠ για την δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου η οποία μπορεί να χρηματοδοτηθεί, μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, προβλέπει ήπιες και αναπτυξιακές εγκαταστάσεις, ακόμη και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που θα συμβάλουν στην συντήρηση και λειτουργία του Μητροπολιτικού πάρκου, ανοιχτού στους πολίτες όλου του Λεκανοπεδίου. 

Η πρόταση αυτή είναι ρεαλιστική και λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών και όχι των κερδοσκόπων», τόνισε ο κ. Κορτζίδης.


Επιτροπή αποτελούμενη απο τους Δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας και μέλη της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό», 
επέδωσε αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις τους, απαιτώντας την άμεση διακοπή της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.

Στην συνέχεια, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους κατοίκους για τις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ
και επέδωσαν το υπόμνημα στα ΜΜΕ.




Φωτογραφία: Δρομογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.