Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

1.300 στρατιωτικές σφαίρες βρέθηκαν σε νταμάρι του Υμηττού

Ρεπορτάζ : Μαρίνος Αλειφέρης


Περίπου 1.300 στρατιωτικές σφαίρες μέσα σε μαύρες σακούλες απορριμμάτων βρήκαν δύο εργαζόμενοι του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού στο πλάτωμα του παλιού νταμαριού Κακορέματος Εργάνης κοντά στα διοικητικά όρια του Δήμου Βύρωνα.


 
Οι σφαίρες βρέθηκαν σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργούν σε εβδομαδιαία βάση τα συνεργεία του ΣΠΑΥ του δήμου Βύρωνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enikos.gr εντοπίστηκαν δεσμίδες των οκτώ σφαιρών για τυφέκιο Μ1, δεσμίδες για FN, αλλά και σφαίρες για καλάσνικοφ.

 Μάλιστα, οι υπάλληλοι του δήμου, εντόπισαν δύο αλλοδαπούς ρακοσυλλέκτες στην περιοχή, τους κατεδίωξαν και τους συνέλαβαν. Στη συνέχεια, όπως κατέθεσαν στους αστυνομικούς, οι δύο ρακοσυλλέκτες γνώριζαν για την ύπαρξη των πυρομαχικών, αλλά δεν ήξεραν ποιοι τα είχαν αφήσει στο σημείο. 


Αναφορικά με το περιστατικό ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα, δήλωσε: "Για μας η φύλαξη του Υμηττού αποτελεί καθημερινό στοίχημα. Η επισκεψιμότητα και η φύλαξη του βουνού είναι έννοιες συνυφασμένες. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας". 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου, οι εργαζόμενοι ειδοποίησαν άμεσα τις πλησιέστερες αστυνομικές δυνάμεις και τους υπέδειξαν το ακριβές σημείο όπου βρισκόταν εγκαταλειμμένες, συσκευασμένες αλλά και χύμα, οι σφαίρες. 


Της υπόθεσης έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία οι σφαίρες που βρέθηκαν ήταν περίπου 500, ενώ την υπόθεση τη χειρίζεται η κρατική ασφάλεια και όχι  η Αντιτρομοκρατική.
ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.