Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Δωρεάν μαθήματα Ελληνικών σε ξένους

Από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ανακοινώνεται η έναρξη υποδοχής αιτήσεων ενδιαφερομένων για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό
 – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8» 


 του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) του Υπουργείου Παιδείας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, 

 «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό
 – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8» 

από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο. 


Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.


Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών ), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και Β1 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών). Τα μαθήματα γίνονται σε όλους τους νομούς της Πράξης και παρέχονται δωρεάν.


Οι αιτήσεις για την παρακολούθηση του προγράμματος θα πραγματοποιούνται από τις 09.00 π.μ. έως τις 14.30 μμ από τις 4 Σεπτεμβρίου στο πρωτόκολλο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κύπρου 68, Αργυρούπολη. 


Κατά τις αιτήσεις θα πρέπει να προσκομίσετε μαζί σας φωτοτυπία διαβατηρίου και άδειας παραμονής.
Τα μαθήματα θα είναι απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και θα γίνονται στο 1o Δημοτικό Ελληνικού Ιασωνίδου και Χ.Τραπεζούντος.Υπεύθυνος Εκπαίδευσης: Βασιλική Κρόκου, 6945295165
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης: 2132026000-46
ΙΝΕΔΙΒΙΜ: 2131311592, 2131311580
E-mail: odysseas@ein.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.