Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα βήμα μπρος για τη δημιουργία του διαδημοτικού σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων

Θετική ήταν καταρχήν η στάση του ΤΑΙΠΕΔ, στη συνάντηση στελεχών του με τους δημάρχους Αλίμου-Θ. Ορφανό, Γλυφάδας-Κ. Κόκκορη και Ελληνικού Αργυρούπολης-Χ.Κορτζίδη, 

στο αίτημα να παραχωρηθεί στους 3 δήμους χώρος στο Ελληνικό για τη δημιουργία διαδημοτικού σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, παρουσία και εκπροσώπων της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. 


Στόχος των τριών Δήμων είναι η δημιουργία διαδημοτικής μονάδας ήπιας διαχείρισης των απορριμμάτων, με διαλογή τους στην πηγή, ανακύκλωση και κομποστοποίηση, με βάση σύγχρονες τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον. 


Επιδιώκεται μία οικολογική λύση, με άμεσα οικονομικά οφέλη για τους πολίτες και τους Δήμους, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή μας.

Οι Δήμοι, όπως είναι γνωστό έχουν ήδη στα χέρια τους το Προσχέδιο Μελέτης για τη δημιουργία του σταθμού, που εκπονήθηκε από το ΤΕΙ Πειραιά στα πλαίσια της συνεργασίας των εργαστηρίων με τους τρεις Δήμους και έχει παρουσιαστεί σε δημόσια εκδήλωση. 


Η εξασφάλιση του αναγκαίου χώρου είναι μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προχωρήσει γρήγορα το αίτημα χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ. ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.