Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Σε κίνδυνο το Καστελόριζο: Τριπλάσιοι οι μετανάστες από τους κατοίκους στο νησί

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι κάτοικοι του ακριτικού Καστελόριζου καθώς οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες είναι πλέον τριπλάσια από αυτούς σε αριθμό.
 


Την ίδια στιγμή οι ελάχιστοι λιμενικοί, δεν ξέρουν τι να πρωτοκάνουν ενώ οι διακινητές βρήκαν «πέρασμα» στο νησί και απέναντι στην Τουρκία αναμένει πλήθος μεταναστών....
Στο Κας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Καστελόριζο έχουν έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πρόσφυγες, που καθημερινά στέλνονται στο νησί με τη βοήθεια των τουρκικών κυκλωμάτων..
Η κατάσταση αυτή προβληματίζει έντονα την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με όσα δηλώνουν κάτοικοι του νησιού, ο αριθμός των παρανόμων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο Καστελόριζο έφθανε τους 740 συνολικάόταν οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν το χειμώνα τους...250! κατοίκων δεν ξεπερνά τους 250 αυτή την εποχή.

Ο ελάχιστος αριθμός των ανδρών του λιμενικού και της αστυνομίας επιτείνουν τις ανησυχίες των κατοίκων.

Μεταξύ των 740 προσφύγων που βρίσκονται στο νησί, πάνω από 300 είναι γυναίκες και παιδιά. Ο χώρος διαμονής που τους έχει παραχωρηθεί από τον δήμο, είναι σε καλή κατάσταση, πλην όμως δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο αριθμό και δημιουργούνται άβουλες καταστάσεις.

Οι εθελοντές κάνουν ότι καλύτερο μπορούν ενώ προσωρινό παυσίπονο αναμένεται να αποτελέσει η μεταφορά αρκτεών αλλοδαπών στη Ρόδο το επόμενο διάστημα.




 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.