Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

14 χρόνια από το... θαύμα της ζωής μας (VIDEO)



Mια μέσα σαν σήμερα το 2004 η Εθνική μας τρέλανε τον πλανήτη και μας προσέφερε την συγκλονιστικότερη μέρα της ζωή μας

Πέρασαν 14 ολόκληρα χρόνια. Οι παίκτες κρέμασαν τα παπούτσια τους, τα μαλλιά άσπρισαν, τα παιδιά έγιναν άντρες. Η μνήμη όμως είναι κολλημένη εκεί. 
Μια μέρα σαν σήμερα το 2004 η Ελλάδα πέτυχε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα στην ιστορία του αθλήματος. Μια παρέα έδειξε σ' όλο τον πλανήτη πως μπορεί να γραφτεί ιστορία. Με ποιότητα, πλάνο και πάνω απ' όλα ψυχή έφτασε βήμα βήμα ως την κορυφή.
Όσα χρόνια κι αν περάσουν, ό,τι κι αν συμβεί, παραφράζοντας την θρυλική ατάκα από την "Καζαμπλάνκα", θα έχουμε για πάντα το 2004. Όσα ζήσαμε, όσα νιώσαμε μας σημάδεψαν για πάντα. Ευχαριστούμε παιδιά, ευχαριστούμε Ότο.


Είναι από τις φορές που ακόμα και η ελληνική γλώσσα δεν μπορεί να περιγράψει ακριβώς τον άθλο που πέτυχε η εθνική μας ομάδα στα γήπεδα της ιβηρικής χερσονήσου το 2004.
 Αξέχαστο, απερίγραπτο, μοναδικό, ανεπανάληπτο είναι μερικές από αυτές για το έπος της Ελλάδας εκείνο το καλοκαίρι. Ένας μήνας... παράνοιας που ολοκληρώθηκε με τον μεγάλο τελικό απέναντι στην Πορτογαλία.
«Στόχος είναι η καλή εμφάνιση και ότι βγει». 
«Και έναν βαθμό να πάρουμε, ευχαριστημένοι θα είμαστε». «Έστω και ένα γκολ, θα είναι κάτι θετικό». Αυτά ήταν τα λόγια του Ότο Ρεχάγκελ, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης. Μιας διοργάνωσης, η οποία έμελλε να αλλάξει για πάντα την ιστορία τόσο του ελληνικού όσο και του ευρωπαϊκόυ ποδοσφαίρου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.