Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Στην Ευελπίδων ο Ηλίας Ψινάκης – Την παραίτηση του ζητούν με ψήφισμα 23 δημοτικοί σύμβουλοι


Με ένα πολυτελές αυτοκίνητο ασημί χρώματος πέρασε λίγο πριν τις 9:30 το πρωί της Τρίτης την είσοδο των δικαστηρίων στην 
Ευελπίδων ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.
Ο κ. Ψινάκης αναμένεται να καταθέσει στην ισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί, με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, η προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια των πυρκαγιών στην ανατολική Α
Εντωμεταξύ την προσεχή Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί δημοτικό συμβούλιο στο Μαραθώνα στο οποίο θα συζητηθεί η έκδοση ψηφίσματος που θα ζητά την παραίτηση του Ηλία Ψινάκη από τη θέση του Δημάρχου.
Το ψήφισμα περιλαμβάνει ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις για τον κ. Ψινάκη, που χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων «ανεπιθύμητος», «ανίκανος» και «επικίνδυνος» για την πόλη.
Με επίσημο αίτημά τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αιμίλιο Ρεϊσογλου, 23 από τους 30 εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους (πλην του προέδρου του Δ.Σ) ζήτησαν την άμεση συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτηση του Δημάρχου.
Αναφέρουμε τον όρο εναπομείναντες, καθώς μετά την παραίτηση του αντιδημάρχου κ. Βασίλη Τσουπρά από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και ο κ. Θεόδωρος Καλπακίδης φέρεται να ανακοίνωσε στον Ηλία Ψινάκη την απόφαση του να παραιτηθεί από τη συγκεκριμένη θέση και αναμένεται η επίσημη πρωτοκόλληση της απόφασής του.
«Είναι επικίνδυνος και ανίκανος, βασιζόμαστε στην ευθιξία του»
Η αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για την απουσία του κ. Ψινάκη κατά τη διάρκεια της τραγωδίας στο Μάτι αλλά και για τις δημόσιες εμφανίσεις που ακολούθησαν είναι μεγάλη.
Λόγω της οργής, ακόμη και σύμβουλοι της δικής του παράταξης ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του Δημάρχου, χαρακτηρίζοντας τον επικίνδυνο για τον τόπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.