Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Πού πας καραβάκι;..



Μάλλον… μόνο του και ακυβέρνητο θα πρέπει να πορευόταν το Noor One ανά τα πελάγη και τους ωκεανούς του κόσμου μέχρι να φτάσει στον Πειραιά τιγκαρισμένο με μια  περίεργη άσπρη σκόνη. 


Από νωρίς σήμερα έχει γίνει γνωστή η δικαστική απόφαση για την υπόθεση του συγκεκριμένου πλοίου στα αμπάρια του οποίου, πριν από περίπου δύο χρόνια, εντοπίστηκε η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης (2,1 τόνοι) που έχει κατασχεθεί ποτέ στην Ελλάδα. 
Το αποτέλεσμα, όσον αφορά την κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης, είναι πως αυτή – όπως αποδέχθηκε το δικαστήριο – ναι μεν υπάρχει, αλλά κατά έναν… ανεξιχνίαστο από τη δικαιοσύνη τρόπο πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση άνευ ηγεσίας και με μόλις 4 (τετραπέρατα απ’ ό, τι φαίνεται) μέλη. 
Αθώοι κρίθηκαν ο πλοιοκτήτης και όλο το πλήρωμα.

Συνολικά, συμπεριλαμβανομένης και της άλλης κατηγορίας για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, από τους 30 κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι οι 15. 

Δύο ακόμα κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν διότι, πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, είχαν προλάβει… να πεθάνουν. 
Περιττό να πούμε ότι η απόφαση του δικαστηρίου, που ελήφθη κατά πλειοψηφία, έχει τόση σχέση με την εισαγγελική πρόταση όσο η άχνη του κουραμπιέ με την ηρωίνη…

Το ύψος των ποινών θα ανακοινωθεί την Τετάρτη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.