Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Εισπρακτικές στο εδώλιο

Εξηγήσεις στον εισαγγελέα καλούνται να δώσουν οι επικεφαλής 60 εισπρακτικών εταιρειών για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.



Οι αρμόδιες Αρχές προτίθενται μάλιστα να διερευνήσουν τυχόν εμπλοκή και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας αλλά και τραπεζών για την ίδια υπόθεσηΉδη το κατώφλι του εισαγγελέα έχουν περάσει 30 στελέχη εισπρακτικών εταιρειών και σύντομα αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις 
άλλα τόσα.

Ο εισαγγελέας Γ. Πέτρος παράλληλα βάζει στο «μικροσκόπιο» 10 δικηγορικές εταιρείες οι οποίες εισήλθαν στο «παιχνίδι» των οχλήσεων πολιτών με μεθόδους που φέρονται να μη συνάδουν με το λειτούργημα της δικηγορίας.

Οι αρμόδιες Αρχές προτίθενται μάλιστα, όπως αναφέρει το «Έθνος», να διερευνήσουν τυχόν εμπλοκή και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας αλλά και τραπεζών για την ίδια υπόθεση.

Η έρευνα των εισαγγελικών ερευνών αφορά αδικήματα όπως εκβίαση, παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 2, διότι προκύπτει σκοπός οφέλους, παράνομη βία αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Μάλιστα υπάρχουν αρκετές καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες υπάλληλοι εισπρακτικών εταιρειών παρίσταναν τους δικηγόρους προκειμένου να πιέσουν περισσότερο τους οφειλέτες για την καταβολή των ποσών που χρωστούσαν, ενώ σε μία άλλη περίπτωση, στέλεχος εισπρακτικής κατέθεσε διαταγή πληρωμής για χρέος, χωρίς να είναι ο ίδιος δικηγόρος!

Οι καταγγέλλοντες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι των εισπρακτικών δεν τηρούν τον νόμο που προβλέπει ότι οι εταιρείες ξεκινούν τις οχλήσεις 10 ημέρες από τη στιγμή που η απαίτηση καθίσταται ληξιπρόθεσμη και συγκεκριμένες ώρες (σ.σ. 9 το πρωί έως 8 το βράδυ).

Η Δικαιοσύνη για πρώτη φορά κινείται μαζικά κατά των εισπρακτικών εταιρειών καθώς μέχρι πρότινος είχαν καταγγελθεί μεμονωμένα περιστατικά. Αφορμή για την έναρξη της έρευνας δόθηκε μετά τον εντοπισμό χρηματικών ποσών που βρέθηκαν σε λογαριασμούς προσώπων τα οποία εμπλέκονται με τις υπό διερεύνηση εισπρακτικές εταιρείες.






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.