Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Συνετρίβη και άλλο ρώσικο αεροσκάφος στην Αφρική! (PHOTOS+VIDEO)



Λίγες μόλις ημέρες από την αεροπορική τραγωδία του αεροσκάφους της ρωσικής Kogalymavia στη Χερσόνησο του Σινά, που παρέσυρε στο θάνατο 224 ανθρώπους, μία ακόμα συντριβή ρωσικού αεροπλάνου, αυτή τη φορά στο Σουδάν, καλύπτεται με μυστήριο.

 Ένα ρωσικό εμπορικό αεροσκάφος τύπου Antonov, λοιπόν, συνετρίβη υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες μόλις 800 μέτρα από το αεροδρόμιο της Τζούμπα στο Νότιο Σουδάν, σκορπώντας το θάνατο σε τουλάχιστον 41 ανθρώπους


 Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για νεκρούς επιβαίνοντες, καθώς και νεκρούς που βρίσκονταν στο έδαφος της στιγμής της συντριβής.




 Η σφοδρότητα του δυστυχήματος καταγράφηκε σε βίντεο αποκαλύπτοντας τις τελευταίες στιγμές πριν την τραγωδία.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

 Στα πλάνα που κατέγραψε κάμερα από τον αεροδρόμιο της Τζούμπα αποτυπώνεται η πορεία του αεροπλάνου, το οποίο ξαφνικά χάνει ύψος και τελικά καταλήγει στο έδαφος μέσα σε μία σφαίρα φωτιάς, ενώ πυκνό σύννεφο καπνού υψώνεται ως τον ουρανό καλύπτοντας το σημείο.


 oι πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι συγκλονιστικές με ανθρώπους απανθρακωμένους να βρίσκονται ανάμεσα στα συντρίμμια του με τους διασώστες να σπεύδουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. 


Αρχικά, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τρεις επιζώντες, ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε πως τελικά μόνο ένα αγοράκι παραμένει ζωντανό.
«Περισυνελέγησαν 36 σοροί και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία», δήλωσε ο Ματζού Χίλαρι από τον Ερυθρό Σταυρό του Νοτίου Σουδάν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας ότι όσοι σκοτώθηκαν βρίσκονταν στο αεροσκάφος.

Από τους τρεις διασωθέντες, μόνο ένα αγοράκι παραμένει εν ζωή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού, εκφράζοντας φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.
«Δε μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι πρόκειται για τον τελικό απολογισμό, καθώς κάποια από τα συντρίμμια είναι πολύ βαριά για να σηκωθούν και χρειάζονται βαριά μηχανήματα», επισήμανε.




 Εκπρόσωπος των τοπικών αρχών δήλωσε πως στο εμπορικό αεροσκάφος επέβαιναν 12 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, πέντε από τους οποίους ήταν Αρμένιοι και ένας Ρώσος.
Ωστόσο, δημοσιεύματα του Τύπου του Νοτίου Σουδάν έκαναν λόγο για 50 επιβαίνοντες, πληροφορία που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.


 Τα αίτια της συντριβής παραμένουν άγνωστα, εντούτοις, ο εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ουγκάντα, Ραντμίρ Γκαινάνοφ, δήλωσε πως βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές του Σουδάν και τόνισε πως «διενεργείται έρευνα ώστε να ξεκαθαρίσουν οι λεπτομέρειες».




Ωστόσο, ο Ατέν Γουέκ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από το δυστύχημα βρίσκεται βλάβη στον κινητήρα.
Όπως είπε ο Γουέκ, βέβαια, θα χρειαστεί χρόνος για να καταλήξουν οι ειδικοί στις συνθήκες της συντριβής, ωστόσο σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε μετά την τραγωδία είπε ότι το αεροπλάνο απογειώθηκε με «ασυνήθιστο» τρόπο και πως οι κινητήρες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σταμάτησαν να λειτουργούν.

«Ο αριστερός κινητήρας σταμάτησε να λειτουργεί αμέσως μόλις απογειώθηκε και ο δεύτερος σταμάτησε σχεδόν ταυτόχρονα και το αεροπλάνο άρχισε την πτώση. Συνετρίβη λίγα μέτρα πριν την κοίτη του ποταμού έτσι δεν έπεσε στο νερό», εξήγησε ο εκπρόσωπος.




 την ίδια ώρα, πρόσθεσε πως οι διασωθέντες είναι τρεις, εξηγώντας ότι κανείς από το πλήρωμα δεν επέζησε.
Εντούτοις, σε αντίθεση με όσα κυκλοφόρησαν αρχικά, ο Γουέκ, δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις το αεροσκάφος σκότωσε ανθρώπους που βρίσκονταν στο έδαφος.
Παρά το μυστήριο με τα πραγματικά αίτια, άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των θυμάτων, καθώς ο Γουέκ είπε ότι 18 ήταν οι επιβαίνοντες του Antonov, παρότι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πάνω από 38 νεκρούς.


 Δημοσιογράφος έθεσε σχετικό ερώτημα στον εκπρόσωπο, ο οποίος απάντησε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι αυτός που έλαβε από τους αρμόδιους της πολιτικής αεροπορίας.
Άφησε, πάντως, να εννοηθεί ότι μπορεί να βρίσκονταν επιπλέον επιβάτες στο αεροσκάφος σε σχέση με όσους είχαν αναφερθεί από το πλήρωμα. «Η αλήθεια είναι το αεροπλάνο δεν θα έπρεπε να μεταφέρει επιβάτες», τόνισε.

 Από την άλλη, εκπρόσωπος της πολιτικής αεροπορίας μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι ο κυβερνήτης ανέφερε στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Τζούμπα ότι οι επιβαίνοντες ήταν 12, διευκρινίζοντας πως ανάμεσά τους υπήρχαν πέντε Αρμένιοι και ένας Ρώσος, και ότι τα καύσιμα ήταν αρκετά για πτήση πέντε ωρών.

 Ο εκπρόσωπος της πολιτικής αεροπορίας δήλωσε ότι ο αριθμός πτήσης ήταν ο EY-406 και ο τύπος του αεροσκάφους ήταν Antonov 12-B, αλλά όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα του Τύπου του Νοτίου Σουδάν, αρνήθηκε να εξηγήσει τα αίτια του δυστυχήματος, δηλώνοντας απλώς ότι η έρευνα δεν έχει καν ξεκινήσει. 
«Σπεύσαμε στο σημείο της συντριβής που βρίσκεται νοτιοανατολικά του αεροδρομίου της Τζούμπα και το σημείο βρίσκεται μετά τον ποταμό. Έχουμε ασφαλίσει την περιοχή και βρισκόμαστε στο σημείο για την περισυλλογή των νεκρών και του “μαύρου κουτιού”», είπε.



video platformvideo managementvideo solutionsvideo player 






πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.