Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Ένα χρόνο πριν…



Ένας χρόνος συμπληρώνεται φέτος από τη φονική καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018 που έπληξε την Ανατολική Αττική.
Ένας χρόνος μετά και παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, τα προβλήματα, το κατεστραμμένο περιβάλλον, οι ανοιχτές πληγές στη ζωή των κατοίκων της περιοχής παραμένουν. 
Στις 23 Ιουλίου 2018 στο Μάτι συντελέστηκε ένα έγκλημα.
 Έχασαν τη ζωή τους 102 άνθρωποι. 
'Μέχρι σήμερα 35 εγκαυματίες αγωνίζονται να ζήσουν, κουβαλώντας στο σώμα τους τις πληγές τους. Περίπου 1.700 κτίρια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές ενώ 380 οχήματα κάηκαν ολοσχερώς.
Ένα χρόνο μετά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεχίζουν να αντιμάχονται πάνω στα αποκαΐδια τηςφρικτής τραγωδίας στήνοντας έναν άθλιο πολιτικό τζόγο!
 Πίσω από την αθλιότητα της αντιπαράθεσης τους προσπάθησαν συστηματικά να κρύψουν τις βαθύτερες αιτίες αυτής της τραγωδίας, το βασικό ένοχο. 
Να κρύψουν ότι η ανοργανωσιά, η αδυναμία συντονισμού, οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές για την αντιμετώπιση των καταστροφών και κυρίως η μετατροπή της γης σε εμπόρευμα, είναι τα απότοκα ενός συστήματος που δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή όταν μπροστά του έχει κέρδη ή νούμερα δημοσιονομικών στόχων.

Με αφορμή τον ένα χρόνο από τη “μαύρη” εκείνη ημέρα η ομάδα του «Updrones» δημοσίευσε βίντεο με το “πριν και το μετά” από τις πυρκαγιές σε Κινέττα και το Μάτι όπου αποτυπώνεται το μέγεθος της τραγωδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.