Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Σεισμός στην Αθήνα – 5,1 Ρίχn.gr


















Το επίκεντρο 23 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, 4 χλμ βόρεια της Μαγούλας, με το εστιακό του βάθος στα 12 χιλιόμετρα, κάτι που εξηγεί γιατί έγινε τόσο αισθητός σε όλο το λεκανοπέδιο 


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε  στις 14.13 στην ΑΘήνα. Ο σεισμός ήταν πολύ ισχυρός, θυμίζοντας τα 5,9 Ρίχτερ του 1999, και παρατεταμένος. 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, που έδωσε αρχική εκτίμηση 5,3 Ρίχτερ, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 23 χλμ βορειοδυτικά της ΑΘήνας, 4χλμ βόρεια της Μαγούλας, με το εστιακό της βάθος στα 12 χιλιόμετρα, κάτι που εξηγεί γιατί έγινε τόσο αισθητή σε όλο το λεκανοπέδιο. 

Από την πλευρά του, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι οι σεισμογράφοι κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προέρχεται από απόσταση 23 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας. 


Protagon Team 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019, 14:14 - Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε  στις 14.13 στην ΑΘήνα. Ο σεισμός ήταν πολύ ισχυρός, θυμίζοντας τα 5,9 Ρίχτερ του 1999, και παρατεταμένος. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, που έδωσε αρχική εκτίμηση 5,3 Ρίχτερ, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 23 χλμ βορειοδυτικά της ΑΘήνας, 4χλμ βόρεια της Μαγούλας, με το εστιακό της βάθος στα 12 χιλιόμετρα, κάτι που εξηγεί γιατί έγινε τόσο αισθητή σε όλο το λεκανοπέδιο. 

Από την πλευρά του, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι οι σεισμογράφοι κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προέρχεται από απόσταση 23 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας. Μέγεθος 5,1 Ρίχτερ δίνει για τον σεισμό και το Σεισμολογικό Κέντρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σύμφωνα με το Κέντρο του ΑΠΘ, η δόνηση ήταν επιφανειακή, επιβεβαιώνοντας ότι το επίκεντρό της ήταν στη Μαγούλα, 10 χιλιόμετρα βόρεια της Ελευσίνας.



























ΠΗΓΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.