Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: Ήρθε η ώρα των πολιτών, ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης

Επανειλημμένα ως Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού έχουμε αποδείξει ότι σε πολλές περιπτώσεις τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών που διαβιούν στην χώρα μας έχουν παραβιαστεί, λόγω των ανάλγητων πολιτικών που εφαρμόζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τα τελευταία χρόνια.


Έχουμε δηλώσει επίσης πάρα πολλές φορές δημόσια, ότι συλλέγουμε στοιχεία για αυτές τις παραβιάσεις ενώ περισσότερο από ένα χρόνο λειτουργούμε το Παρατηρητήριο θεμάτων Υγείας , όπου συστηματικά καταγράφουμε όλες τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας. 


 Παράλληλα, σχεδόν καθημερινά, παλεύουμε σε πολλά επίπεδα και με το Υπουργείο Υγείας και με τις διοικήσεις δημόσιων νοσοκομείων, ώστε οι ανασφάλιστοι ασθενείς μας να μπορούν να τύχουν της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας χωρίς να πληρώνουν το όποιο κόστος, τη στιγμή που μιλάμε για μακροχρόνια ανέργους και πλήρως εξαθλιωμένους, στις περισσότερες των περιπτώσεων πολίτες.

Πριν από λίγους μήνες ενημερωθήκαμε ότι η Γερμανίδα Sarah Luzia Hassel-Reusing έχει καταθέσει μήνυση στο 

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά αγνώστων με την υποψία του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, εξαιτίας της συστηματικής και ευρείας κλίμακας βλάβης στην υγεία του Ελληνικού πληθυσμού από πρόθεση.


Το καλοκαίρι που πέρασε, ήρθαμε σε επαφή μαζί της και αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον δύσκολο αγώνα που δίνει για όλους μας.  
Η στήριξη που προσφέρουμε εκτός από συμβολική, σε ηθικό επίπεδο, είναι και ουσιαστική. 

 Έτσι από τον Ιούλιο 2014 έχουμε ξεκινήσει την συστηματική καταγραφή μαρτυριών ασθενών μας οι οποίοι επιθυμούν  να καταθέσουν τα όσα δεινά έχουν βιώσει από το 2010 και μετά. 

 Η καταγραφή των μαρτυριών γίνεται από εθελοντές του ιατρείου, μέσω ενός πολυσέλιδου ερωτηματολογίου, όπου στοιχειοθετείται αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο έχουν παραβιαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.
Επειδή όμως είναι προτιμότερη η ενδυνάμωση της προσπάθειας με όσο το δυνατόν περισσότερες καταγραφές περιπτώσεων,  


κάνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες που έχασαν τις δουλειές τους, μειώθηκε βάναυσα το εισόδημα τους (μισθοί ή συντάξεις), υπερφορολογήθηκαν, έχασαν το σπίτι τους, έζησαν χωρίς ηλεκτρικό ή/και νερό για κάποιο χρονικό διάστημα, έμειναν ανασφάλιστοι και έπαθε ζημιά η υγείας τους λόγω του ότι αποκλείστηκαν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας ή βρέθηκαν σε οποιαδήποτε δεινή κατάσταση λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, να έρθουν σε επαφή μαζί μας και να καταθέσουν την μαρτυρία τους.

Όλα τα στοιχεία που θα συλλέξουμε, θα μεταφραστούν και θα αποσταλούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, ώστε να στηρίξουμε έμπρακτα την μήνυση που έχει καταθέσει η κυρία Sarah Luzia Hassel-Reusing και με αυτό τον τρόπο να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στην απονομή δικαιοσύνης για όλα τα δεινά που έχουν περάσει οι πολίτες  αυτά τα χρόνια.


Ήρθε πια η ώρα τα εγκλήματα που έγιναν πάνω στις πλάτες αθώων πολιτών να πληρωθούν από  όσους  οδήγησαν τους πολίτες σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, λέγοντας  ότι λεφτά δεν υπάρχουν για την δημόσια υγεία / παιδεία / κοινωνικές παροχές, αλλά την ίδια στιγμή δίδονταν δισεκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες και διάφορους άλλους «επενδυτές».



Όλοι όσοι πήραν, και συνεχίζουν να παίρνουν, τις πολιτικές αποφάσεις που οδηγούν στη διάλυση το Εθνικό Συστήμα Υγείας και καθημερινά εξαθλιώνουν τους πολίτες θα λογοδοτήσουν. 


Για να το πετύχουμε όμως χρειαζόμαστε την βοήθεια των πολιτών.
Παρακαλούμε όλους όσους θέλουν να καταθέσουν την μαρτυρία τους να μας στείλουν μήνυμα στο mkiellinikou@gmail.com ή να μας καλέσουν στο 210-9631-950 τις ώρες λειτουργίας του ιατρείου ώστε οι εθελοντές μας να καταγράψουν τα στοιχεία τους και στην συνέχεια να έρθουμε σε επαφή μαζί τους για τα περαιτέρω.
 




 Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

 

https://www.youtube.com/watch?v=s5fBVPihHMA&list=UUQIF6v2mBa9Uabj8bF38GEw

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την μήνυση που έχει καταθέσει η κυρία Sarah Luzia Hassel-Reusing στην ιστοσελίδα της εδώ (υπάρχει Ελληνικό κείμενο στον παρακάτω σύνδεσμο):


http://unser-politikblog.blogspot.de/2014/02/aufruf-die-griechische-offentlichkeit_7898.html








ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.