Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ζημιές από πέτρες, ρωγμές σε τοίχους και σπασμένα τζάμια άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος στα Χανιά [βίντεο]




Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται σταδιακά η περιοχή των Χανίων μετά το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου μετά τις 4 το μεσημέρι.Η σεισμική δόνηση εντάσεως 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε παντού αισθητή με τους κατοίκους να βγαίνουν στους δρόμους.




Από τις 5 το απόγευμα βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση το νομαρχιακό συντονιστικό όργανο εκτάκτων αναγκών , ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης έχει δοθεί εντολή σε όλους τους υπεύθυνους πολιτικής προστασίας των δήμων να αναφέρουν την κατάσταση που επικρατεί σε όλη την περιφέρεια τους και τυχόν προβλήματα.


Μέχρι και αργά το απόγευμα είχε αναφερθεί πτώση βράχου στον επαρχιακό δρόμο Χανιά - Θέρισο που είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές το οδόστρωμα και μέρος του δικτύου άρδευσης του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης.



Πτώση βράχου αναφέρθηκε και στον επαρχιακό δρόμο Παλαιόχωρα - Κουντούρα όπου ήδη βρίσκεται συνεργείο του τοπικού δήμου για να απομακρύνει τον βράχο.
Στην πόλη των Χανίων έχουν αναφερθεί πτώσεις από πέτρες σε παλιά σπίτια στην παλιά πόλη, καθώς και ρωγμές κυρίως σε παλιές κατοικίες.


Στην συνοικία Χαλέπας έπεσε η μισή οροφή από εγκαταλελειμμένη παλιά οικία ενώ από τον σεισμό εκτός από τον πανικό στους κατοίκους που βγήκαν στους δρόμους προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα και επιχειρήσεις όπου πολλά προϊόντα έπεσαν από τα ράφια, ενώ ταυτόχρονα χτυπούσαν και οι συναγερμοί.


Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε ο σεισμός βγήκαν στους δρόμους οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ δόθηκε εντολή να ανοίξουν όλες οι αλυσίδες στην παλιά πόλη ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.


Ως γνωστόν οι αλυσίδες έχουν τοποθετηθεί καθώς στην περιοχή απαγορεύεται η είσοδος οχημάτων όλο το χρόνο.
Ο σεισμός προκάλεσε ανησυχία και στους ξένους τουρίστες που βρίσκονται στα Χανιά και πολλοί ξενοδόχοι επικοινωνούσαν με τις αρχές προκειμένου να λάβουν πληροφορίες και οδηγίες.


Όπως έγινε γνωστό οι κάτοικοι και επιχειρηματίες που έχουν εντοπίσει τυχόν ρωγμές στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους καλούνται να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 28213 40100 προκειμένου να τις αναφέρουν ώστε να γίνει καταγραφή της κατάστασης.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.