Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

6,2 Ρίχτερ ο σεισμόςΙσχυρή σεισμική δόνηση 6,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4: 12 σε υποθαλάσσια περιοχή με επίκεντρο 60 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη, στα νησιά των Κυκλάδων αλλά και στην Αττική.Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός ακόμη και από οδηγούς οχημάτων που βρισκόταν σε κίνηση.


Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως ο σεισμός δεν πρέπει να είναι πολύ επιφανειακός και εκτίμησε πως δεν πρέπει να έχει σχέση με τους πρόσφατους σεισμούς νότια της Κρήτης.Χανιά: Στους δρόμους οι κάτοικοι


Στους δρόμους πετάχτηκαν οι πολίτες στα Χανιά από την ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή σε όλη την περιφερειακή ενότητα.


Λίγα δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα του εγκέλαδου άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί σε καταστήματα και επιχειρήσεις ενώ όσοι βρισκόταν μέσα σε αυτά βγήκαν στο δρόμο.


Σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις έπεσαν από τα ράφια εμπορεύματα ενώ στον επαρχιακό δρόμο Χανιά - Θέρισο σημειώθηκε πτώση βράχων στο οδόστρωμα και στο σημείο σπεύδει όχημα της Πυροσβεστικής.


Λόγω της κατάστασης συγκαλείται εκτάκτως στο δημαρχείο το συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.


Στην περιοχή της Κισάμου που βρισκόταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χαράλαμπο Πιτσιγαυδάκη δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές ωστόσο στο δρόμο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου προκειμένου να καταγράψουν τυχόν προβλήματα.Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο: 6,4 το μέγεθος του σεισμού ανοιχτά των Χανίων

 

 

ΒΙΝΤΕΟ-Κάμερα κατέγραψε το σεισμό 

Η κάμερα κλειστού κυκλώματος στο σούπερ μάρκετ κατέγραψε τον ισχυρό σεισμό. Το βίντεο ανέβασε το flasnews.gr...ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.