Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Δεν κάνουν εξετάσεις, επειδή δεν έχουν λεφτά!..

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Η  οικονομική κρίση αναγκάζει τους ασθενείς να μην πηγαίνουν έγκαιρα στο γιατρό ακόμη και αν έχουν συμπτώματα
 
 
«Η έγκαιρη διάγνωση σώζει», είναι το σύνθημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας, όταν αναφέρονται στον καρκίνο. Αυτό όμως δεν ισχύει για πολλούς οι οποίοι αν και θα έπρεπε να προχωρούν σε προληπτικές εξετάσεις, δεν πηγαίνουν...
στο γιατρό επειδή δεν έχουν τα χρήματα!

Το φαινόμενο, δυστυχώς, αρχίζει να λαμβάνει διαστάσεις καθώς ολοένα και περισσότεροι παραμελούν τον εαυτό τους. Όπως αποκαλύπτει η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας κ. Ελένη Φουστούκου, με αφορμή επιστημονική εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε με θέμα: «Η γυναίκα ζει, υπάρχει, δημιουργεί και προσφέρει πριν, κατά και μετά τον καρκίνο»
 

Oπως επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Φουστούκου, το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται όλο και συχνότερα περιστατικά ανθρώπων που παραμελούν τις εξετάσεις αφού δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για να εξεταστούν. Δυστυχώς οι άνθρωποι που δυσκολεύονται οικονομικά δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο σύστημα υγείας, έτσι όπως αυτό είναι σήμερα».
 

Η πρόληψη, η καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο

«Η πρόληψη αποτρέπει την εμφάνιση γυναικολογικών προβλημάτων», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών κ. Ελένη Φουστούκου με αφορμή της εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι γυναίκες σχετικά με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και τις πρόσφατες ιατρικές οδηγίες με στόχο την επίτευξη της καλής υγείας που χρειάζονται. 
 
Χαρακτηριστικά όπως τονίστηκε ορισμένες γυναίκες δεν έχουν την προληπτική ιατρική φροντίδα που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιείς, να αποφευχθεί ή να καθυστερήσει η εμφάνιση μιας νόσου, να ζήσουν καλά και να αποδώσουν στη ζωή τους.

Ωστόσο με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις απαιτείται όλες οι γυναίκες να ακολουθούν προγράμματα πρόληψης όπως: η εξέταση κατά Παπανικολάου, η ψηφιακή μαστογραφία, κλπ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επιδόθηκε στη σύζυγο του αείμνηστου γιατρού Γιάννη Βαρδούλη τιμητική πλακέτα για τον αγώνα και τη συμπαράσταση του στον αγώνα των γυναικών κατά του καρκίνου.

 
 http://greki-gr.blogspot.gr
 
 
 Για την προσπάθεια μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.