Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Μεγάλη νίκη της Αριστεράς στην ΟΕΝΓΕ. Καταποντισμός της κυβερνητικής παράταξηςJ


Μεγάλη νίκη πέτυχαν οι αριστερές δυνάμεις στο 10ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), κερδίζοντας απόλυτη πλειοψηφία, με 15 από τις 27 έδρες στο νέο Γενικό Συμβούλιο. 
Συγκεκριμένα, η ΔΗΠΑΚ, που εντάσσεται στο ΠΑΜΕ, πήρε 70 ψήφους και κέρδισε 9 έδρες, και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή – Συνεργαζόμενοι, που στηρίχτηκε από τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ, τις Συσπειρώσεις και ανένταχτους συνδικαλιστές, πήρε 50 ψήφους και 6 έδρες.
Μεγάλος χαμένος είναι η παράταξη ΜΕΤΩΠΟ, που στηρίχτηκε από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑκαι πήρε 30 ψήφους, χάνοντας τις 3 από τις 7 έδρες που είχε κερδίσει στο προηγούμενο συνέδριο του 2016. Ο καταποντισμός της κυβερνητικής παράταξης συνιστά και αποδοκιμασία της μνημονιακής πολιτικής διάλυσης της δημόσιας υγείας από τους Πολάκηδες
Τρίτη δύναμη (μετά τη ΔΗΠΑΚ και το Ενωτικό Κίνημα) αναδείχθηκε η προσκείμενη στη Ν.Δ.ΔΗΚΝΙ, με 38 ψήφους και 5 έδρες, ενώ 20 ψήφους και 3 έδρες πήρε η Συμπαράταξη Νοσοκομειακών Γιατρών, και 3 ψήφους η ΑΙΚ.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.