Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Στην “άκρη του γκρεμού” ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΖ


ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΖ βρίσκονται πλέον στην “κόψη του ξυραφιού”. Οι 4 ΔΕΚΟ πληρώνουν...
διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους.

Μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις οι σημερινές διοικήσεις των συγκεκριμένων Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας. 

Συσσωρευμένες ζημίες 8,5 δισ. ευρώ έχει ο ΟΣΕ, παλιά... αμαρτία αποτελεί η ΕΑΒ. ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ και Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΛΒΖ) έχουν περιέλθει σε ένα σημείο, που είναι, σχεδόν, χωρίς επιστροφή. 
Οι λανθασμένοι χειρισμοί από τις ελληνικές κυβερνήσεις, που επέμεναν να τις χρησιμοποιούν ως το μακρύ χέρι του πελατειακού κράτους και της εξυπηρέτησης συμφερόντων. 
Οι αλλαγές και το άνοιγμα των αγορών προβλημάτισαν, αλλά δεν εμπόδισαν, όπως γράφει η εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν τη στρεβλή διαχείριση των ΔΕΚΟ. 

Η ΔΕΗ είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση. Επί σειρά ετών η επιμονή διατήρησης του μονοπωλίου της σε μία απελευθερωμένη αγορά έγινε με τεράστιο κόστος, ενώ οι εμμονές, σημειώνει η εφημερίδα, της σημερινής κυβέρνησης στη μη πώληση μέρους επιχείρησης επιδείνωσε το πρόβλημα. 

Εις βάρος της ΔΕΗ επιχειρήθηκε να σωθούν τα ΕΛΤΑ ή η ΛΑΡΚΟ. Τα ταχυδρομεία βρίσκονται ενώπιον μίας ακριβής αναδιάρθρωσης και η ΛΑΡΚΟ πιο κοντά από ποτέ στο τέλος μετά το τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιστροφή κρατικών ενισχύσεων 136 εκατ. ευρώ. 

Τα χρέη της συγκεκριμένης βιομηχανίας προς τη ΔΕΗ ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ και προσαυξάνονται κατά 4,5 εκατ. το μήνα, ενώ η ζωή της παρατείνεται μέχρι να γίνουν οι εκλογές.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.