Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα φωτιάς

Μέσα σε 24 ώρες έσβησαν 130 δασικές πυρκαγιές.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες σε διαφορετικά μέτωπα φωτιάς σε Αυλώνα, Ηλεία, Κορινθία και Κρήτη, ενώ το έργο τους έκαναν ακόμα πιο δύσκολο οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν.
Μετά από τεράστια προσπάθεια οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά που είχε ξεσπάσει από το Σάββατο το μεσημέρι στον Αυλώνα, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν όλη τη νύχτα.
Στο σημείο έδωσαν μάχη με τις φλόγες 20 άτομα πεζοπόρου τμήματος και 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα. Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο, με πυκνή βλάστηση και οι ισχυροί άνεμοι έκαναν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.
Οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά και στη Στύλια Κορινθίας. Εκεί έδωσαν μάχη 42 πυροσβέστες με 42 οχήματα.
Στα Αγναντα Ηλείας, η φωτιά οριοθετήθηκε και εκεί οι καιρικές συνθήκες ήταν πιο ευνοϊκές, ενώ επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα.
Πιο δύσκολη ήταν η κατάσταση στην Κρήτη, όπου και σήμερα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι. Στη φωτιά στον Κίσσαμο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά στο σημείο παραμένουν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, καθώς υπάρχει ο φόβος αναζωπυρώσεων εξαιτίας των ανέμων.
Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στους Αγίους Αποστόλους.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής κατά το τελευταίο 24ωρο αντιμετωπίστηκαν 130 δασικές πυρκαγιές.


ΠΗΓΗΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.