Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ακόμα Πεντοζαλη-ζόμαστε!

Κλείνουμε σιγά – σιγά δύο χρόνια από τότε που ο καλοσυνάτος και Μέγας χοροδιδάσκαλος Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε με το καραβάνι του για να μάθει στους ευρωπαίους ελληνικούς χορούς.
Δύο χρόνια ατελείωτου ιδρώτα και κούρασης, μπας και μάθουν αυτοί οι δυσκίνητοι και αργόστροφοι ξένοι εκείνον τον «Πεντοζάλη»
Ατέλειωτες προσπάθειες με τις εξαιρετικές χορευτικές φιγούρες του Αλέξη που όλο καμάρι ρίχνει ανά την Ευρώπη στα διάφορα γκαλά που τριγυρίζει. 
Το τι στριφογυριστά πέφτουν, το τι απίστευτα σηκώματα των ποδιών και των οπίσθιων, τι σκυψίματα γεμάτα τσαχπινιές ρίχνει, μιλάμε, το κάτι άλλο. Άσε που τα κάνει όλα αυτά χαρίζοντας αυτό το υπέροχο χαμόγελο!
Όσο και να προσπαθεί όμως ο πολύ καλός μας χοροδιδάσκαλος, προκοπή με τους έξω δε βλέπω. Ανεπίδεκτοι μαθήσεως και νομίζω πως το παλικάρι μας ταλαιπωρείται τζάμπα.
Βέβαια, κάποιοι κακοπροαίρετοι λένε πως αυτό δεν είναι «πεντοζάλης» γι’ αυτό και δεν μπορούν να μάθουν. Λένε επίσης πως είναι ξεκάθαρο το ποιος χορεύει ποιον ή για ποιον. Εντάξει τώρα, κακοήθειες…
Εσύ αγορίνα μου συνέχισε και μην ακούς κανέναν –μη χαλάμε και τις συνήθειες μας…
-. Είσαι τόσο φιλότιμος χοροδιδάσκαλος-χοροπηδηχτούλης, που έφερες και 3ο πακέτο μαθημάτων και σε προσφορά, έχωσες και ένα plus. Μη σου πω να φέρεις και ένα ταχύρρυθμο 4ο πακέτο να πεντοζαλη-στούμε για τα καλά όλοι μας, και αυτοί και εμείς!
Μόνο ένα πράγμα βρε Αλέξη μου. Όσα πακέτα και προσφορές να τους δώσεις, αυτοί οι ξένοι είναι αδύνατο να μάθουν αυτά που τους δείχνεις, μήπως βρε παιδάκι μου είναι καλύτερο να χορεύεις περισσότερο εντός των συνόρων στα διάφορα πανηγύρια;
Αφού το βλέπεις, εδώ, σχεδόν δεν κουνιέται φύλο διαμαρτυρίας για τις χορευτικές σου ικανότητες. Και λάθος να κάνεις σε κάποιες φιγουροτσαχπινιές σου, όσο εσύ θα χαμογελάς, χαμπάρι δε θα παίρνει “κανένας”.
Επίσης, λίγη προσοχή στα ανοίγματα να έχεις και… όλα καλά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.