Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Ο Χρήστος, ο άστεγος της Σταδίου στόλισε και φέτος...Παιδικά χαμόγελα και λαμπιόνια παντού... 
Η Αθήνα έχει φορέσει τα καλά της και περιμένει τους επισκέπτες που θα θαυμάσουν τα στολίδια της. Όμως σε κάποιες γωνιές της πόλης είναι σκοτεινά... 


Είναι εκεί που βρίσκουν ένα κρεβάτι οι άστεγοι, που καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη για τα αυτονόητα.Βέβαια, είναι και για αυτούς Χριστούγεννα!

Σε μία από αυτές τις γωνίες, στην οδό Σταδίου υπάρχει ένα πράσινο δεντράκι με λιγοστές γυαλιστερές μπάλες ενώ μία κόκκινη γιρλάντα το τυλίγει. Βρίσκεται δίπλα από το αυτοσχέδιο κρεβάτι του Χρήστου, που γράφει ποιήματα.

Εκεί είναι το “σπίτι” του. Μπορεί να μην έχει καλά – καλά τα απαραίτητα αλλά δεν χάνει την πίστη του στους ανθρώπους... Ίσως αυτά τα Χριστούγεννα η ευχή του γίνει πραγματικότητα και περάσει τις γιορτές σε ένα σπίτι τρώγοντας ζεστό καλομαγειρεμένο φαγητό.

Ο Χρήστος στολίζει κάθε χρόνο το δεντράκι του. Πέρσι, μάλιστα, η ιστορία του και η φωτογραφία του με το στολισμένο δέντρο ξέφυγε από τα σύνορα της χώρας μας και έγινε θέμα στην βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.