Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Οχι χο -χο-χο . μονο ωχ-ωχ-ωχ !!







 Εντάξει, μπορεί να είναι από τη φύση μου που δεν τις πάω τις γιορτές, με πιάνει μια κατάθλιψη μια μελαγχολία … 


Μπορεί να έχω γεράσει κιόλας και οι γιορτές να είναι για τους πιτσιρικάδες .. Αλλά, βρε αδερφέ, δεν μας φτάνουν ο Στουρναρας, η Τρόικα και όλοι οι διάβολοι και τρίβολοι που έχουμε στο κεφάλι μας, πρέπει να έχουμε κι εκείνον τον χοντρό τον Σαντα Κλαους να μας κάνει χο –χο –χο ;;; 



Ο Σαντα Κλαους με τις κόκκινες πιτζάμες που τον κάναμε τάχα Άγιο Βασίλη! Μου θυμίζει κάτι μετανάστες που δουλεύουμε μαζί και άλλος είναι Μαχμούτ άλλος Αλι, και εμείς τους ονομάζουμε Γιάννη και Κώστα και Αλι-εξανδρο! 


 Εντάξει νταραβέρι να γίνεται, να πουλάνε και τίποτε τα μαγαζιά που είναι έτοιμα να κλείσουν, αλλά όχι και άγιος! Έχετε δει εσείς άγιο της ρωμιοσύνης μας με κόκκινα μάγουλα, τίγκα στη χοληστερίνη από τα λουκάνικα και τις μπύρες;; Ε, οχι και Άγιος!


 Αν αυτός ο χοντρός με τους κερατάδες τους τάρανδους είναι άγιος εγώ είμαι ο σύζυγος της Μερκελ! Βρε άντε μαζευτείτε από εκει! Αν η κρίση μας έκανε καλό σε κάτι είναι που πετάξαμε από πάνω μας αρκετές περιττές πολυτέλειες που μας σερβίριζαν μέσω τηλεοράσεως!

 Και η τωρινή εποχή έχει πολλά από αυτά! Είχαμε γεμίσει λαμπάκια όλα τα μπαλκόνια και τις ταράτσες και δεν μας προλάβαινε η ΔΕΗ να μας χορτάσει ρεύμα! 


Κάναμε και διαγωνισμό σαν καλοί ιθαγενείς Αμερικανοί ποιος θα έχει τα πιο πολλά λαμπάκια! Λες και ο Χριστός που γεννήθηκε ήταν γιος ηλεκτρολόγου! Αντε γιατί μου ανάβουνε εμένα τα λαμπάκια … 


Άσε που στολίζουμε και εκείνο το δέντρο το έλατο που πετάμε ένα σωρό από αυτά μετά από 20 μέρες ! Έλατο; πού; πχ στη Μεσσηνία; Στόλισε μια κλαρα ελιάς να τιμήσεις και το δέντρο του τόπου σου, άντε στόλισε και τη "φούντα" εν ανάγκη …

 Στη πατρίδα μου στην Ήπειρο στολίζαμε μια ωραία κλάρα κουμαριάς που έχει έτοιμα στολίδια τα κούμαρα της πολύ πιο όμορφα από όλα αυτά τα αρχ…. τα μπαλάκια τα κινεζικά! 


Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι έχουμε μετατρέψει τις θρησκευτικές μας γιορτές σε ένα πανηγύρι κατανάλωσης με δώρα διάφορα σκουπίδια από τα πολυεθνικά πολυκαταστήματα που τα περισσότερα είναι για πέταμα.. 


 Ειλικρινά αν θέλετε να κάνετε ένα δώρο, δώστε κάτι σε οποίον έχει πραγματικά ανάγκη! ένα φαγητό σε έναν άστεγο, ένα ρούχο σε εκείνον που κρυώνει! Μην πετάτε ούτε ευρο σε άχρηστα παλιοπλαστικα για να κονομάνε τα "κινέζικα ελεφαντακια". Άντε και κανένα τσίπουρο από τον τόπο μας και κανένα μεζέ από τους δικούς μας! Άντε γεια σας! 



Θόδωρος Γαλανοπουλος




ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.