Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Το Facebook αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη

Αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη θα βρεθεί το Facebook εξαιτίας της χρήσης της επιλογής «like».

Μήνυση εναντίον του δικτυακού κολοσσού κατέθεσε εταιρεία που έχει τα δικαιώματα χρήσης ευρεσιτεχνιών του αποθανόντα Ολλανδού προγραμματιστή Γιοάνες Γιόζεφ Εβεράρντους φαν Ντερ Μεερ.

Η εταιρεία Rembrandt Social Media δήλωσε ότι η επιτυχία του Facebook οφείλεται εν μέρει στην χρήση δύο πατενταρισμένων ανακαλύψεων του φαν Ντερ Μεερ χωρίς να έχει ζητήσει άδεια


Το Facebook, σύμφωνα με το BBC, δεν έχει αντιδράσει στην καταγγελία.

Η Rembrandt Social Media έχει ήδη καταθέσει μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια.

«Πιστεύουμε ότι οι πατέντες της Rembrandt αποτελούν ένα σημαντικό θεμέλιο των κοινωνικών δικτύων έτσι όπως τα ξέρουμε και προσδοκούμε ότι ο δικαστής και οι ένορκοι θα λάβουν την ανάλογη απόφαση» δήλωσε ο δικηγόρος Τομ Μέλσχάιμερ από τη νομική εταιρεία Fish & Richardson.

Η Rembrandt έχει στην κατοχή της τις πατέντες του φαν Ντερ Μεερ που ήταν ο «πατέρας» ενός πρωτοπόρου κοινωνικού δικτύου, του Surfbook, πριν από τον θάνατό του το 2004.

Ο φαν Ντερ Μεερ είχε κατοχυρώσει τις ευρεσιτεχνίες του το 1998, πέντε χρόνια πριν βγει στον αέρα το Facebook.

Το Surfbook ήταν ένα διαδικτυακό ημερολόγιο που επέτρεπε στους χρήστες να μοιράζονται πληροφορίες με φίλους και συγγενείς. Στην χρήση υπήρχε η δυνατότητα και του like, σύμφωνα με τη μήνυση.
  


http://www.stifora.gr/article.php?id=49606Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.