Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Σταμάτα να ασχολείσαι με το iphone και κοίτα λίγο δίπλα σου...

Είναι στιγμές που μπαίνω στο Μετρό και προσπαθώ να βρω κάτι για να ασχοληθώ μπας και περάσουν αυτά τα 10-15 βαρετά λεπτά μέχρι να φτάσω Άγιο Δημήτριο από Πανεπιστήμιο. 
Εκείνη την ημέρα όμως βρήκα να ασχοληθώ με ''κάτι'', και πλέον έυχομαι να μην ξαναασχοληθώ με κάτι παρόμοιο.

Μπαίνοντας λοιπόν μέσα, κάθησα και αμέσως το βλέμμα μου στράφηκε στην απέναντι θέση από τη δική μου, μία γυναίκα γύρω στα 25-30, έγκυος η οποία πρέπει να είχε χρησιμοποιήσει τουλάχιστον 2 συσκευασίες χαρτομάντηλα για να σκουπίζει τα δάκρυα της.

Ωστόσο αυτό δεν ήταν κάτι που με ξάφνιασε, ο καθένας μπορεί να κλάψει, οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή. 
Αυτό που με χάλασε ήταν η παγωμάρα που επικρατούσε. Ο διπλανός της γύρω στα 25 έδειχνε να δίνει περισσότερη σημασία στο fruit ninja που έπαιζε στο iphone ή μπορεί να το έκανε για να μην νιώθει τόσο αμήχανα.

Μία άλλη γυναίκα που καθόταν δίπλα μου και απέναντι από την έγκυο κοπέλα έκανε πως δεν είχε καταλάβει τι γινόταν. Ένας άλλος μεσίληκας ο οποίος στεκόταν όρθιος ανάμεσα στις 2 τετράδες θέσεων έριχνε κλεφτές ματιές στη κοπέλα και έκανε τάχα πως κάτι ψάχνει στο χαρτοφύλακα του, περιμένοντας να φτάσει στο προορισμό του για να μην βλέπει πλέον την κοπέλα και αισθάνεται άσχημα. Ομολογώ πως σάστισα.

Είχα καρφώσει το βλέμμα μου στην κοπέλα, το είχε καταλάβει, και ένιωθε άσχημα για το θέαμα που προσέφερε στους υπόλοιπους επιβάτες. Έκανα πάρα πολλές σκέψεις σχετικά με το τι μπορεί να της συμβαίνει. Εκεί λοιπόν αποφάσησα να την ρωτήσω άμα χρειάζεται βοήθεια.

Εκεί είναι που σάστισα ακόμα περισσότερο για δύο λόγους. Πρώτον η κοπέλα έδειχνε να μην πιστεύει ότι κάποιος ενδιαφέρθηκε και δεύτερον οι υπόλοιποι επιβάτες με κοιτούσαν λες και δεν έχουν ξαναδεί άνθρωπο να ρωτάει άνθρωπο για το άν χρειάζεται βοήθεια.


Έδειχνε να ντρέπεται και με κλάματα μου είπε πως δεν έχει να φάει, και υπενθυμίζω ότι είχε να ταίσει 2 στόματα. Το μόνο που είχα ήταν 5 ευρώ, τα έδωσα. Οι υπόλοιποι συνέχισαν να με κοιτούν λες και είμαι από άλλον πλανήτη. Φτάνοντας όμως σπίτι συνειδητοποιήσα πως είχα ένα αίσθημα ότι ''ντάξει ότι μπορούσες να κάνεις το έκανες, άραξε!!! Έκανες το καθήκον σου σαν καλός πολίτης''. Εκεί τρόμαξα...

Χωρίς ανθρωπιά και αλληλεγγύη είμαστε καταδικασμένοι στη μιζέρια και όποιος νομίζει πως ξεχωρίζει (όπως νόμιζα και εγώ) είναι γελασμένος...


http://www.parakato.gr


Για την προσπάθεια μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε
Σταμάτα να ασχολείσαι με το iphone και κοίτα λίγο δίπλα σου Πηγή: www.lifo.gr
Σταμάτα να ασχολείσαι με το iphone και κοίτα λίγο δίπλα σου.. Πηγή: www.lifo.gr
Σταμάτα να ασχολείσαι με το iphone και κοίτα λίγο δίπλα σου.. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.