Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη χάρη στα capital controls

Τα capital controls άνοιξαν τις πόρτες του Κορυδαλλού για την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη
- Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου επικαλέστηκε διάταξη για τα capital controls για να μην καταβάλει άμεσα τις 50.000€ της εγγύησης
- Από το Δρομοκαΐτειο θα γίνει η μεταγωγή της στις φυλακές Κορυδαλλού και από εκεί θα αποφυλακιστεί 
- Η απόφαση για την αποφυλάκισή της ελήφθη την Τετάρτη μετά από 6 αιτήσεις

Η στιγμή που τα τελευταία χρόνια ονειρεύεται η Βίκυ Σταμάτη φαίνεται πως έφτασε. Και έφτασε χάρη στους περιορισμούς της κίνησης κεφαλαίων, των γνωστών capital controls, που της επιτρέπουν να μην καταβάλει την εγγύηση των 50.000€ που της επέβαλε το δικαστήριο για να αποφυλακιστεί.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά από έξι αποτυχημένες αιτήσεις, θα αποφυλακιστεί τις επόμενες ώρες, αφού βρήκε... παραθυράκι που να της επιτρέπει να μην καταβάλει άμεσα το ποσό της εγγύησης.Ο δικηγόρος του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννης Παγορόπουλος έκανε χρήση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και η οποία αναστέλλει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, λόγω capital controls, την καταβολή εγγύησης που καταβάλλεται στους αποφυλακισθέντες υπό όρους.

Έτσι, μετά από συννενόηση με την εισαγγελία Εφετών, αποφασίστηκε η αποφυλάκισή της εντός της ημέρας.Από τις 31 Οκτωβρίου και μετά, όταν θα λήξει η ισχύς της ΚΥΑ, η Βίκυ Σταμάτη θα έχει στη διάθεσή της περιθώριο πέντε ημερών, μέχρι τις 5 Νοεμβρίου δηλαδή, για να καταβάλει τα 50.000€ της εγγύησης.

Από τη στιγμή που βγήκε η απόφαση του Εφετείου για την αποφυλάκισή της, η Βίκυ Σταμάτη και ο δικηγόρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης διαμαρτυρήθηκαν για το ποσό της εγγύησης που της επιβλήθηκε, λέγοντας πως η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν έχει τα χρήματα για να καταβάλει το ποσό και να βγει από τη φυλακή.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.