Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ελλάδα Ναξιώτες θα τηγανίσουν 550 κιλά πατάτες για να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες


Μπορούν οι πατάτες Νάξου να μπουν στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες; Ναι γιατί όχι… Άλλωστε τι είναι 550 κιλά τηγανιτές πατάτες; Για κάποιους είναι απλά ένας αριθμός.
Όμως, για τους καλλιεργητές της φημισμένης πατάτας είναι όλη τους η ζωή. Και για να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, σπάζοντας ένα ρεκόρ που κρατάει από το 2011, καλό θα είναι να υπάρξει συνεργασία και προσπάθεια.

Και αυτό το εγχείρημα θα γίνει πραγματικότητα στις 15 Ιουλίου, σύμφωνα με το naxospress.gr. Στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Πατάτας, το οποίο διοργανώνεται από την ΕΑΣ Νάξου στη Νάξο και δη στην Αγία Άννα (θέση Κάπαρες)… 

Και εκεί Ναξιώτες παραγωγοί και οι οικογένειες τους, με τη συνδρομή κατοίκων του νησιού θα επιχειρήσουν να καθαρίσουν, να τηγανίσουν και να προσφέρουν στους επισκέπτες περισσότερα από 550 κιλά.

Τι θα χρειαστεί για να σπάσει το ρεκόρ εκτός από εθελοντές; 650 κιλά ακαθάριστες πατάτες Νάξου, 550 λίτρα από το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, 22 παραδοσιακά τσουκάλια για το τηγάνισμα και μπόλικη διάθεση για… καθάρισμα.

 Μέχρι σήμερα το ρεκόρ κατέχει το βρετανικό κατάστημα Fish and Chip Shop στο Adventure Island fun park στο Ανατολικό Λονδίνο, με 448 κιλά σερβιρισμένες πατάτες. 

Ρεκόρ που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2011 όταν πέντε υπάλληλοι του καταστήματος χρειάστηκαν τέσσερις ώρες και 20 λεπτά για να κόψουν τις πατάτες, να τις τηγανίσουν σε ένα μεγάλο τηγάνι (σ.σ. μιλάμε βέβαια για τις ιδιαίτερες τηγανιτές πατάτες της Βρετανίας) σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 368.5 κιλών από το 2004.

«Η πατάτα Νάξου είναι ένα προϊόν που αξίζει μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Περισσότερες από 200 οικογένειες ασχολούνται με την καλλιέργεια της και κάθε χρόνο 5500 τόνοι παράγονται στο νησί. 

Η πατάτα Νάξου μαζί με τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα έχουν κάνει τη Νάξο την μεγαλύτερη αγροτική δύναμη των Κυκλάδων. Όποιος έχει δοκιμάσει τηγανητές πατάτες Νάξου γνωρίζει ήδη γιατί θέλουμε να σερβίρουμε τόσες πολλές τηγανητές πατάτες στους επισκέπτες του φεστιβάλ.

 Πολύ απλά γιατί η γεύση της είναι ασύγκριτη Να είστε σίγουροι ότι θα καταρρίψουμε το ρεκόρ», δηλώνει, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου κος Δημήτρης Καπούνης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.