Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Λαγκάρντ: Παράταση δύο ετών και νέο «κούρεμα» για την Ελλάδα

Η Ελλάδα χρειάζεται διάστημα δύο ετών για να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, δήλωσε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην ετήσια διάσκεψη του Ταμείου με την Παγκόσμια Τράπεζα, στο Τόκιο.

Η διετής παράταση μέχρι το 2016 θα πρέπει να συνοδευτεί με νέα απομείωση του χρέους, πριν δοθεί το πακέτο διάσωσης των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, πρότεινε η κ. Λαγκάρντ.

 

«Μερικές φορές είναι προτιμότερο να έχεις λίγο περισσότερο χρόνο. Αυτή είναι η θέση μας για την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ελλάδα», σχολίασε.

«Μία επιμήκυνση δύο ετών είναι αναγκαία για να κατορθώσει η Ελλάδα να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα εξυγίανσης των δημοσιονομικών της», στόχος του οποίου είναι σήμερα η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,1% του ΑΕΠ το 2014, έναντι του 7,3% που προβλέπεται για φέτος.

Επίσης, υπογράμμισε ότι στη συζήτηση πρέπει να τεθεί το θέμα της χρηματοδότησης και του χρέους, καθώς τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα αποτελούν μόνο μέρος του ζητήματος.

«Θα διαθέσουμε όσο χρόνο και προσπάθεια χρειαστεί για να βοηθήσουμε την Ελλάδα», τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ. Σκοπός είναι «να ξανασταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, ώστε όταν κάποια στιγμή επιστρέψει στις αγορές να μην χρειάζεται συνεχή υποστήριξη», κατέληξε.

Το ΔΝΤ έχει ήδη διατυπώσει τη θέση ότι υπάρχουν «ισχυρά επιχειρήματα» για να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, αλλά είναι η πρώτη φορά που η κ. Λαγκάρντ αναφέρεται σαφώς σε μία χρονική επιμήκυνση δύο ετών.

 

 http://olympia.gr/

Πηγή: newsbomb.gr

 

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. 
Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.