Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Νέος στολίσκος για τη Γάζα… αλλά δεν θα φτάσει

Δεν έφταναν οι περιπέτειες στο μέτωπο της Συρίας και ο πόλεμος που δείχνει θέμα ωρών και κάποιοι αθεράπευτα ιδεαλιστές – ή μήπως προβοκάτορες; – θεώρησαν ότι προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην ειρήνη και την ασφάλεια, οργανώνοντας πάλι «στόλο ελευθερίας» για να σπάσει το ισραηλινό εμπάργκο στη Γάζα.


Αναρωτιόμαστε εάν αυτή τη φορά εμπλέκονται τα γνωστά «λουλούδια» συμπατριώτες μας, υμνητές του Ερντογάν και της ισλαμιστικής οργάνωσης που είχε οργανώσει την πρώτη μοιραία αποστολή. Καθόλου δεν θα εκπλαγούμε αν ενεπλάκησαν. Η αποστολή θα ξεκινήσει από τη Λα Σπέτσια στην Ιταλία για να φθάσει στη Γάζα σε δυο εβδομάδες.
Πάντως, για μια ακόμη φορά οι ισραηλινοί ξεκαθάρισα σε όλους τους τόνους ότι το πλοίο απλά δεν θα περάσει τον ναυτικό αποκλεισμό.

 Επειδή είναι μεγάλη η φασαρία που γίνεται στην περιοχή, μήπως αυτοί οι διεθνείς… γνωστοί-άγνωστοι να απέφευγαν να χωθούν; Είναι κρίμα να συμβεί καμιά νέα τραγωδία, διότι μέσα στην αναταραχή θα τους συμβεί τίποτε στην ανοιχτή θάλασσα, θα φωνάζουν και δεν θα ασχοληθεί και κανείς μαζί τους, οπότε δεν θα πετύχουν και τον κεντρικό τους στόχο, που δεν είναι ασφαλώς οι Παλαιστίνιοι.

Δεν έχουμε ούτε πληροφορίες, ούτε μαντικές ικανότητες, απλά γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο διεθνές περιβάλλον, όταν μη κρατικοί δρώντες το παρακάνουν προκαλώντας τα έθνη-κράτη…


 http://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.