Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Αιφνιδιαστική επίσημη επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα


Όπως ενημερώνει με ανάρτησή του στη διαδικτυακή της πύλη η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» (ethnos.gr) στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη καταφθάνει την ερχόμενη Τρίτη 9 Οκτωβρίου η Αγκελα Μέρκελ, η οποία θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, σημειώνοντας πως είναι η πρώτη επίσκεψη της Mέρκελ στην Ελλάδα, μετά την έναρξη της κρίσης χρέους στην χώρα μας.


 Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση των συντακτών ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, θα πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» στην διάρκεια της οποίας τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι «η κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάσταση στην ευρωζώνη, διεθνή θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών».


«Είναι ταξίδι που βεβαίως πραγματοποιείται σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα εν μέσω μαζικών μέτρων προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων που έχουν διαμορφώσει την Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια», δήλωσε ο Ζάιμπερτ.
«Βλέπουμε ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες έχουν ενταθεί υπό την κυβέρνηση Σαμαρά και θέλουμε να υποστηρίξουμε αυτή (την προσπάθεια)», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την γερμανική έκδοση του Reuters, μετά τις συνομιλίες του Σαμαρά – Μέρκελ έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου.
Την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου ανακοίνωσε και ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

«Χαιρόμαστε για την αποδοχή από την καγκελάριο κ. ;Aγκελα Μέρκελ, της πρόσκλησης που της είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, που η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή είναι πολύ θετική για την ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών των δύο κρατών και σίγουρα θα αποτελέσει ένα περαιτέρω βήμα για τις σημαντικές μελλοντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.


 http://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.