Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Θηλυκός Ερντογάν το παίζει η… Τανσού Τσιλέρ!


















Να γελάσει κανείς ή να κλάψει με την ξαφνική εμφάνιση της γνωστής και πολυαγαπημένης των Ελλήνων (και του μακαρίτη συνταγματάρχη Καντάφι λένε οι κακές γλώσσες στην Τουρκία που τη θέλουν «ζωηρούλα») Τανσού Τσιλέρ, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως και αυτή ήθελε να «ξηλώσει» την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας όταν ήταν πρωθυπουργός, το 1997!


Αφού λοιπόν «κατάκτησε» τα Ίμια, και «καθάρισε» το Βαθύ Κράτος της χώρας της, η Τσιλέρ προσπάθησε σύμφωνα με τα λεγόμενά της να αντιδράσει στο «βελούδινο πραξικόπημα» του Φεβρουαρίου του 1997 αλλά φευ, το εμπόδιο για να «ξηλώσει» τους Κεμαλικούς ήταν ο κυβερνητικός της εταίρος, ο ακραιφνής ισλαμιστής Νεσμεντίν Ερμπακάν.


Με λίγα λόγια η εμφανώς γερασμένη (πέρασαν πάνω από 15 χρόνια) Τ. Τσιλέρ ανέφερε πως παρά το γεγονός πως αποτελούσε ένα τυπικό παράδειγμα της Κεμαλικής νομενκλατούρας και ελίτ η οποία διοικούσε την Τουρκία για 60 περίπου χρόνια, αποφάσισε να σηκώσει μπαϊράκι στου στρατηγούς και να τους απομακρύνει από την εξουσία.

 Αλλά δεν τα κατάφερε αφού ο χειρότερος εχθρός του Κεμαλισμού (τον οποίο εκπροσωπούσε και η ίδια) ο Ισλαμιστής Νετσμετίν Ερμπακάν τη σταμάτησε, λέγοντάς της πως ο τότε πρόεδρος της χώρας ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ δεν θα υπέγραφε την απόφαση. Τι άλλο θα ακούσουμε…

Στην κατάθεσή της, ως… θύμα στον εισαγγελέα ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την εξέταση υπόθεσης του «μεταμοντέρνου πραξικοπήματος» του Φεβρουαρίου του 1997, η πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πως ολόκληρο το έθνος αποτελεί «θύμα» των γεγονότων του 1997. Το οποίο προσπάθησε να υπερασπιστεί κατά των «κακών» στρατηγών.


Από τη πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε το ερώτημα για το πώς ακριβώς μία κεμαλική πολιτικός «της σειράς» και της «διαπλοκής» όπως ήταν η Τ. Τσιλέρ θα ήταν σε θέση να εμπνεύσει την κοινή γνώμη προς τη κατεύθυνση της από-κεμαλικοποίησης της πολιτικής ζωής της χώρας, όταν η όλη της υστεροφημία στηριζόταν στη καλή θέληση του στρατού και στο ψέμα της «νίκης» στα Ίμια.


Μπορεί να καταμαρτυρούμε, δικαίως πιστεύουμε, πολλά στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά ένα πράγμα δεν πρόκειται να κάνουμε  να τον υποβαθμίσουμε ως πολιτικό ανάστημα και να τον συγκρίνουμε με πολιτικά υποχείρα του κεμαλισμού της κατηγορίας της Τ. Τσιλέρ. 

Καλύτερα θα ήταν, για την ίδια φυσικά, η πρώην Τουρκάλα πρωθυπουργός να μη προσπαθεί να συγκρίνει ανόμοια πράγματα διότι γελοιοποιείται.



http://www.defence-point.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.