Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η Μέρκελ επιστρέφει σαν το δολοφόνο στον τόπο του εγκλήματος ενώ συνδικάτα και κόμματα της ετοιμάζουν θερμή υποδοχή

Ακριβώς σαν κοινός εγκληματίας η Γερμανίδα Καγκελάριος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος μετά από 5 χρόνια! Το τρίο της συμφοράς που συγκυβερνά είναι μέσα στην καλή χαρά και θέλουν να μας πείσουν πως έρχεται για το... καλό μας!


Συνδικάτα και αντιπολίτευση έχουν άλλη άποψη....
Εμείς να θυμίσουμε ότι η τελευταία φορά που η Γερμανίδα καγκελάριος είχε επισκεφθεί την Αθήνα, ήταν στις 20 Ιουλίου του 2007, επί κυβερνήσεως Κωστάκη Καραμανλή. Επρόκειτο για ένα ταξίδι-αστραπή, που κράτησε μόλις μισή ημέρα, με προφανή τότε σκοπό την προώθηση οπλικών συστημάτων στην ελληνική αγορά.


Να θυμίσουμε ακόμα ότι κατά την πρώτη επίσκεψη ενός άλλου "ηγέτη",του Μπίλ Κλίντον,στην Αθήνα το Νοέμβριο του 1999 παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η πρωτεύουσα κάηκε!

 

 Με κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να υποδεχθούν τη Γερμανίδα Καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ τα εργατικά συνδικάτα και τα κόμματα, πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη «νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται».

Την Τρίτη λοιπόν, 9 Οκτωβρίου 2012,η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προανήγγειλαν στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου για όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 13:00.
«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας, εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες για τη Μέρκελ
Παράσταση διαμαρτυρίας στη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την Τρίτη 9 Οκτωβρίου.

Η παράσταση διαμαρτυρίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, γίνεται «για να διατρανώσουμε μπροστά στη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Αγγελα Μέρκελ την αντίθεσή μας στη μετατροπή της χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο». Επίσης θα επιδοθεί στον Γερμανό πρέσβη ψήφισμα διαμαρτυρίας με το οποίο θα απαιτούνται οι γερμανικές αποζημιώσεις και η επιστροφή του κατοχικού δανείου, καθώς και η παράδοση στις ελληνικές αρχές της «Λίστας Χριστοφοράκου».


Ανακοίνωση για την επίσκεψη Μέρκελ εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποστηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις ''υποδοχής'' της  κ. Μέρκελ και καλεί τους εργαζομένους, τους ανέργους και τη νεολαία στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων και στο συλλαλητήριο της Τρίτης 9/10 στη μία ... 
το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Όπως και στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 08/10 στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τον κόσμο του, όλους τους ανθρώπους που πλήττονται από την αντιλαική και καταστροφική πολιτική κυβέρνησης- Τρόικας, να βγουνν στο δρόμο και τις πλατείες.
Να μην περάσουν τα μέτρα, να ανατραπεί η πολιτική των Μνημονίων, να φύγει η κυβέρνηση της καταστροφής ''.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ


''Σκοπός αυτής της επίσκεψης είναι να συνδράμει την κυβέρνηση για να ασκήσει το μέγιστο δυνατό εκβιασμό και τον εκφοβισμό κατά του λαού, ώστε να βάλει κυριολεκτικά φίμωτρο απέναντι στα νέα σφαγιαστικά μέτρα που έρχονται'', αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την επίσκεψη της Angela Merkel, την ερχόμενη Τρίτη.
Το ΚΚΕ, επισημαίνει ότι ''ο ελληνικός λαός πρέπει να ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες για μεγάλες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις. Μπλόκο στα μέτρα, αυτό είναι το σύνθημά μας'', καλώντας παράλληλα τους εργαζομένους ''να υψώσουν το ανάστημά τους τις επόμενες μέρες, με μεγάλο συλλαλητήριο την Τρίτη, εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και εναντίον της κυρίας Μέρκελ που επισκέπτεται την Ελλάδα''.
Ο πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να "πουλήσει" τσαμπουκά και προστασία






  Πολύ σημαντική επίσκεψη λέει ο Βενιζέλος!

 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα και τίθεται στη διάθεση του πρωθυπουργού για να την πείσουν για τις εθνικές μας θέσεις!


"Χρυσή" ευκαιρία βλέπει η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη!

Ως «χρυσή ευκαιρία» για τις διαπραγματεύσεις χαρακτηρίζουν οι στενοί συνεργάτες του κ. Φώτη Κουβέλη την επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.


 Ο κ. Κουβέλης εμφανίζεται πρόθυμος, αν ζητηθεί, να υπάρξει μια συνάντηση με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και την καγκελάριο, από την στιγμή που όλα δείχνουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη η πολιτική διαπραγμάτευση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.