Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Στα παλιά της τα παπούτσια η Τουρκία ...το Ιράκ

Τον κουφό παριστάνει η Τουρκία για την απόφαση των Ιρακινών να τερματίσουν την παρουσία ξένων δυνάμεων στο έδαφός τους, δηλαδή επί της ουσίας των τουρκικών δυνάμεων που σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο τουρκικός Τύπος σταθμεύουν σε βάσεις στο Βόρειο Ιράκ οι οποίες ξεπερνούν τις δέκα.

 
Σύμφωνα με τη «Χουριέτ», το 2009, το περιοδικό «Leven» με βάση τη Σουλεϊμανίγια, αποκάλυψε ότι 3.235 Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται σε 13 βάσεις στο Βόρειο Ιράκ. Το ρεπορτάζ δεν σχολιάστηκε από τους Τούρκους ώστε να μην αναγκαστούν είτε να διαψεύσουν είτε να επιβεβαιώσουν. Ο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο REUTERS ανέφερε προσφάτως ότι η Τουρκία σταθμεύει 1.000 στρατιώτες στην περιοχή.


Σύμφωνα με τους Τούρκους, οι συμφωνίες είναι προφορικές και δεν υπάρχουν έγγραφα να τις επιβεβαιώσουν. Η Τουρκία αδιαφορεί για τις αποφάσεις του Ιράκ γνωρίζοντας ότι η σιιτική κυβέρνηση ουσιαστικά ελέγχεται από την Τεχεράνη, άρα εξ ορισμού αποτελεί εμπλεκόμενο στη σύγκρουση στην περιοχή, με προφανή προτίμηση στους Ιρανούς…


 http://www.defence-point.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.