Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Αποκάλυψη-βόμβα: Η Αλ Κάιντα πίσω από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Ρώσος στρατηγός σοκάρει με τις δηλώσεις του για εμπλοκή της Αλ Κάιντα σε εμπρησμούς.

 Το ''Δάσος Τζιχάντ'' και η οικονομική δράση των τρομοκρατών


 Η Αλ Κάιντα βρίσκεται πίσω από τις εκτεταμένες πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης'' σύμφωνα με τα λεγόμενα του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας (FSB), Αλεξάντερ Μπορτνικοφ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ''Καθημερινής''.


Η αποκάλυψη αυτή του Ρώσου αξιωματούχου έγινε στο περιθώριο της διεθνούς συνόδου αρχηγών μυστικών υπηρεσιών στη Μόσχα.
Εξήγησε πως οι εμπρησμοί δασών σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και άλλα κράτη της Ε.Ε., αποτελούν μία από τις καινούργιες πρακτικές στους κόλπους της Αλ Κάιντα.
Η νέα μέθοδος είναι πολύ εύκολη για τα μέλη της Αλ Κάιντα, καθώς δε χρειάζονται πολλά χρήματα, τεχνικός εξοπλισμός και ιδιαίτερη προετοιμασία.
Εν αντιθέσει, τα αποτελέσματα της πρακτικής είναι θεαματικά. Τόσο η οικονομική όσο και η ηθική ζημιά για τα κράτη που πέφτουν θύματα των εμπρηστών είναι ανυπολόγιστη.


Παραθέτοντας στοιχεία για την αποκάλυψή του ο Μπορτνικοφ ανέφερε πως: ''Υπάρχουν εξτρεμιστικές ιστοσελίδες της Αλ Κάιντα, μία από αυτές ονομάζεται 'Δάσος Τζιχάντ', οι οποίες περιλαμβάνουν αναλυτικές λεπτομέρειες για την αποτελεσματικότητα των εμπρησμών.''


Ο αρχηγός της FSB εξήγησε πως οι αρχές ασφαλείας κάθε χώρας είναι πρακτικά αδύνατον να αντιμετωπίσουν αυτή την απειλή γιατί δε γίνεται να περιφρουρούνται όλες οι δασικές εκτάσεις των χωρών, σε 24ωρη βάση.


 http://news247.gr/eidiseis/koinonia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.