Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Η Συρία ζητά διαπραγματεύσεις με την Τουρκία…

Ουδείς γνωρίζει εάν η σύσταση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, για τη διεξαγωγή απευθείας συνομιλιών με σκοπό την επίλυση του αδιεξόδου στη Συρία, ήταν αυτή που οδήγησε στη διατύπωση τέτοιου αιτήματος από συριακής πλευράς.

 

Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι η έκκληση για συνομιλίες που έγινε μέσω ανακοίνωσης του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, έγινε για να γίνει, αφού η συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα με την Τουρκία σε συνδυασμό με τη διακηρυγμένη επιθυμία της Τουρκίας για την κατάρρευση του καθεστώτος Άσαντ και η στήριξη των αντικαθεστωτικών ανταρτών, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για συνεννοήσεις.


Ωστόσο, ακόμα και έτσι, η πρόσκληση είναι σημαντική αφού θα αποδείξει ποιος είναι αυτός που έχει διαφορετική ατζέντα και προτεραιότητες στα οποία εντάσσεται και η απομάκρυνση του Άσαντ με την παράλληλη αύξηση της επιρροής της Τουρκίας στην περιοχή, με στόχο να επηρεάσει τις εξελίξεις στο κουρδικό μέτωπο οι οποίες απειλούν ακόμα και την εδαφική της κυριαρχία παρά τους λεονταρισμούς…


 http://www.defence-point.gr


Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. 
Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.